Skład: mąka żytnia 720, naturalny zakwas żytni, woda uzdatniona, drożdże, sól.
Produkowany wg tradycyjnej receptury , bez polepszaczy, wypełniaczy, konserwantów i barwników. Produkcja tego chleba trwa 21 h. Rozrost ciasta wywołany jest jedynie dodatkiem naturalnego zakwasu. Stąd dłuższy czas produkcji tego chleba.
. . .
Długo zachowuje świeżość, dzięki temu że zakwas hamuje rozwój grzybów i pleśni. Zawarty w nim błonnik stymuluje pracę przewodu pokarmowego. Jest bogactwem węglowodanów złożonych, które są trawione dłużej, co stabilizuje poziom glukozy we krwi. Bogaty w składniki odżywcze, mineralne i witaminy, zwłaszcza z grupy B (odpowiedzialne za układ nerwowy) oraz mikroelementy, jak potas czy magnez.
Skład: mąka żytnia 720, naturalny zakwas żytni, woda uzdatniona, minimalna ilość drożdży, sól, ziarna słonecznika.
Produkowany wg tradycyjnej recepturze, bez polepszaczy, wypełniaczy, konserwantów i barwników. Produkcja tego chleba trwa 21 h. Rozrost ciasta wywołany jest jedynie dodatkiem naturalnego zakwasu.
...
Dzięki obecności pestek słonecznika, dostarczamy organizmowi aminokwasy i nienasycone kwasy tłuszczowe, cenne antyoksydanty, wspomagamy nasz wzrok, wzmacniamy kości i dbamy o cerę. Słonecznik jest także źródłem witamin. Przede wszystkim witaminy E, witamin z grupy B oraz A i D.
Skład: mąka żytnia 720, naturalny zakwas żytni, woda uzdatniona, sól.
Produkowany wg tradycyjnej receptury, bez polepszaczy, wypełniaczy, konserwantów i barwników. Produkcja tego chleba trwa 21 h. Rozrost ciasta wywołany jest jedynie dodatkiem naturalnego zakwasu.
. . .
Długo zachowuje świeżość, dzięki temu że zakwas hamuje rozwój grzybów i pleśni, stymuluje pracę przewodu pokarmowego. Idealny dla osób uczulonych na drożdże, grzyby, pleśnie. Bogaty w składniki odżywcze – błonnik, składniki mineralne i witaminy.
Skład: mąka żytnia razowa 2000 (60%), mąka żytnia 720 (40%), woda uzdatniona, naturalny zakwas żytni razowy, drożdże, sól.
Produkowany wg tradycyjnej receptury, bez polepszaczy, wypełniaczy, konserwantów i barwników. Produkcja tego chleba trwa 30 h.
. . .
Zawiera dużą ilość błonnika oraz składników mineralnych, niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Posiada właściwości przeciwutleniające. Zawarte w nim fitoestrogeny i mikroelementy mogą wiązać substancje rakotwórcze i regulować poziom cukru we krwi.
Skład: mąka żytnia razowa 2000 (60%), mąka żytnia 720 (40%), woda uzdatniona, naturalny zakwas żytni razowy, siemię lniane, ziarna słonecznika, drożdże, sól.
Produkowany jest wg tradycyjnej recepturze bez polepszaczy, wypełniaczy, konserwantów i barwników. Produkcja tego chleba trwa 30 h.
. . .
Chleb razowy z dodatkiem ziaren zapewnia organizmowi dodatkowe źródło soli mineralnych i witamin. Obniża poziom złego cholesterolu, chroni przed miażdżycą. Ziarna słonecznika świetnie działają na ogólny wygląd włosów, skóry i paznokci, a także ułatwiają koncentrację. Są cennym źródłem witaminy E, zwanej potocznie witaminą młodości.
Skład: mąka żytnia razowa 2000 (80%), mąka żytnia 720 (20 %), woda uzdatniona, naturalny zakwas żytni razowy, drożdże, sól. Obtoczony w mące żytniej razowej 2000.
Produkowany wg tradycyjnej receptury, bez polepszaczy, wypełniaczy, konserwantów i barwników. Produkcja tego chleba trwa 30 h.
. . .
Chroni przed nowotworami, ułatwia trawienie i zapobiega zaparciom. Zakwasza jelita, hamując rozwój bakterii chorobotwórczych, sprzyja rozwojowi „dobrych” bakterii. Te zaś nie tylko zwiększają odporność organizmu, ale również hamują rozwój komórek rakowych.
Skład: mąka pszenna 550, woda uzdatniona, mąka żytnia razowa 2000, mąka pszenna graham 1850, serwatka, drożdże margaryna, sól.
Produkowany wg tradycyjnej receptury, bez polepszaczy, wypełniaczy, konserwantów i barwników. Produkcja tego pieczywa trwa 18 h, gdyż ciasto po wyrobieniu poddane jest procesowi schładzania , co poprawia rozrost ciasta w trakcie wypieku.
. . .
Pszenno-żytnie bułki zawiera więcej błonnika, witamin i składników mineralnych niż pszenne. Są bogatym źródłem magnezu, który łagodzi objawy stresu i działa przeciwdepresyjnie oraz witamin z grupy B, niezbędnych do pracy układu nerwowego. Poprawiają pamięć i koncentrację.