Skład: mąka orkiszowa 630 (50%), mąka orkiszowa pełnoziarnista (50 %), woda uzdatniona, naturalny zakwas żytni, drożdże, sól.
Produkowany wg tradycyjnej receptury, bez polepszaczy, wypełniaczy, konserwantów i barwników.Jedyny 100% chleb tego typu na rynku.
. . .
Ze względu na duże ilości błonnika, produkty orkiszowe poprawiają motorykę przewodu pokarmowego. Słodkawo-orzechowe ziarno jest doskonałym źródłem witamin z grupy B, PP oraz składników mineralnych: żelaza, potasu, wapnia i cynku. Orkisz posiada właściwości krwiotwórcze, budujące mięśnie, a także rozweselające, jest naturalnym „antydepresantem”. Jest pomocny podczas zmęczenia, zapobiega zmniejszeniu wydolności organizmu. Obniża poziom cholesterolu we krwi.
Skład: mąka pszenna 550, woda uzdatniona, rozczyn pszenny, drożdże, margaryna, sól, cukier.
Pieczywo z mąki pszennej na podmłodzie - rozczynie - proces fermentacji dwufazowej.
. . .
Ma niewiele błonnika, ale za to jest lekkostrawny. Doskonały dla rekonwalescentów oraz osób mających kłopoty trawienne, cierpiących na nadkwasotę, wrzody lub inne choroby układu pokarmowego.
Skład: mąka pszenna 550, woda uzdatniona ,rozczyn pszenny, drożdże, margaryna, sól, cukier.
Produkowane z mąki pszennej na podmłodzie – rozczynie - proces fermentacji dwufazowej.
. . .
Bułki pszenne są lekkostrawne, doskonałe dla rekonwalescentów oraz osób mających kłopoty trawienne, cierpiących na nadkwasotę, wrzody lub inne choroby układu pokarmowego.
Skład: mąka pszenna 550, woda uzdatniona ,rozczyn pszenny, mleko w proszku, drożdże, margaryna, sól, cukier, kaszka manna.
Pieczywo to jest produkowane na podmłodzie - rozczynie - proces fermentacji dwufazowej
. . .
Bułka pszenna posypana kaszką manną, z charakterystycznym wytłoczonym motywem w postaci główki myszki Miki. Idealna dla dzieci na pierwsze śniadanie.
Skład: mąka pszenna 550, woda uzdatniona , mleko w proszku, drożdże, margaryna, sól, cukier.
. . .
Bułka pszenna o słodkim smaku i delikatnej strukturze. Jako pieczywo lekkostrawne idealnie nadaje się dla osób mających kłopoty trawienne, cierpiących na nadkwasotę, wrzody lub inne choroby układu pokarmowego.
Skład: mąka pszenna 550, woda uzdatniona, mleko w proszku, drożdże, margaryna, sól, cukier.
. . .
Bułka pszenna o słodkim smaku i delikatnej strukturze w postaci rogalika. Idealna dla osób mających kłopoty trawienne, cierpiących na nadkwasotę, wrzody lub inne choroby układu pokarmowego.
Skład : mąka pszenna 550, woda uzdatniona , drożdże, sól, słód żytni, siemię lniane, słonecznik, płatki owsiane.
. . .
Bułka pszenna wzbogacona ziarnami, które poprzez zawartość mikroelementów poprawiają wygląd skóry, włosów i paznokci.
Skład: zaczyn z mąki pszennej graham 1850, mąka pszenna 550, woda uzdatniona, drożdże, margaryna, sól, cukier.
Pieczywo to produkowane jest na podmłodzie - rozczynie z mąki pszennej graham 1850 - proces fermentacji dwufazowej.
. . .
Pieczywo o wysokiej zawartości błonnika, zawiera więcej składników mineralnych i witamin z grupy B niż pieczywo z mąki z pełnego przemiału. Jego ważną zaletą jest niska kwasowość, dzięki czemu nie podrażnia błony śluzowej żołądka i jest lekkostrawne i delikatniejsze w smaku. Pobudza wzrost oraz budowę tkanki tłuszczowej, dlatego zalecana jest dzieciom, osobom o wątłej budowie i osobom nie tolerującym chleba razowego.
Wypiekana ze świeżo zmielonych i specjalnie wysuszonych oraz wyselekcjonowanych bułek pszennych.