Skład : mąka pszenna 750, woda uzdatniona, naturalny zakwas żytni, sól, drożdże, nasiona do posypania: siemię lniane, słonecznik, mak niebieski, sezam.
. . .
Wypieka się go z mąki pszennej i żytniej. Zawiera więcej błonnika, witamin i składników mineralnych niż pszenne pieczywo. Jest zdecydowanie najlepszy dla seniorów i dzieci. Zawarty w nim słonecznik – poprawia wygląd skóry (szczególnie trądzikowej), zawiera bardzo dużo żelaza, witaminy E, siemię lniane - działa korzystnie na układ pokarmowy i oddechowy, mak – zawiera dużo białka i fitynę, która reguluję pracę układu nerwowego, a sezam – zawiera dużo żelaza (zapobiega anemii), wapnia (wzmacnia układ kostny), łatwo przyswajalnego białka, witamin B1 i B2 (regulują pracę układu nerwowego).
Wypieka się go z mąki pszennej i żytniej. Zawiera więcej błonnika, witamin i składników mineralnych niż pszenne pieczywo. Jest zdecydowanie najlepszy dla seniorów i dzieci. Zawarty w nim słonecznik – poprawia wygląd skóry (szczególnie trądzikowej), zawiera bardzo dużo żelaza, witaminy E, siemię lniane - działa korzystnie na układ pokarmowy i oddechowy, mak – zawiera dużo białka i fitynę, która reguluję pracę układu nerwowego, a sezam – zawiera dużo żelaza (zapobiega anemii), wapnia (wzmacnia układ kostny), łatwo przyswajalnego białka, witamin B1 i B2 (regulują pracę układu nerwowego).
Skład : mąka pszenna 750, woda uzdatniona, naturalny zakwas żytni, sól, drożdże.
. . .
Otrzymuje się go z dwóch rodzajów mąki – pszennej i żytniej. Mąka żytnia zawiera dużo minerałów i witamin oraz bardzo ważny dla naszej diety błonnik, który powoduje spadek poziomu glukozy we krwi i reguluje pracę układu pokarmowego. Zawiera dużo składników odżywczych i stosunkowo mało zanieczyszczeń. Chleb dla osób, które nie przepadają za żytnim pieczywem, mają kłopoty z trawieniem, ale chcą wybrać chleb bogatszy w cenne składniki odżywcze.
Skład: mąka pszenna 750, woda uzdatniona, naturalny zakwas żytni, sól, drożdże.
. . .
Otrzymuje się je z dwóch rodzajów mąki – pszennej i żytniej. Mąka żytnia zawiera dużo minerałów i witamin oraz bardzo ważny dla naszej diety błonnik, który powoduje spadek poziomu glukozy we krwi i reguluje pracę układu pokarmowego. Zawiera dużo składników odżywczych i stosunkowo mało zanieczyszczeń. Chleb dla osób, które nie przepadają za żytnim pieczywem, mają kłopoty z trawieniem, ale chcą wybrać chleb bogatszy w cenne składniki odżywcze.
Skład: mąka pszenna 750, woda uzdatniona, naturalny zakwas żytni, sól, drożdże, mak niebieski.
. . .
Wypieka się go z mąki pszennej i żytniej. Zawiera więcej błonnika, witamin i składników mineralnych niż pszenne pieczywo i stosunkowo mało zanieczyszczeń. Jest zdecydowanie najlepszy dla seniorów i dzieci. Zawarty w nim mak posiada dużo białka i fitynę, która reguluję pracę układu nerwowego.
Skład: mąka pszenna 750, woda uzdatniona, naturalny zakwas żytni, sól, drożdże.
Chleb ten charakteryzuje specyficzny proces fermentacji i wypieku.
. . .
„Komyśniak” to smaczny i zdrowy chleb żytnio pszenny na naturalnym zakwasie chlebowym, produkowany bez polepszaczy chemicznych, według tradycyjnej receptury. Do wyrobu ciasta używa się produktów najwyższej jakości. Chleby wyrastają na deskach jeden przy drugim, a następnie przekłada się je do pieca przy pomocy płótna. Po wypieczeniu chleb wyciąga się i rozrywa bochny.
Skład: mąka pszenna 750, woda uzdatniona, naturalny zakwas żytni, serwatka, sól, drożdże.
. . .
Jest to chleb z dodatkiem serwatki naturalnej i odrobiny drożdży. Serwatka delikatnie zakwasza ciasto – dzięki czemu drożdże są niemal niewyczuwalne. Chleb ma bardzo miękki, sprężysty środek i chrupiącą skórkę. To prawdziwy wiejski chleb. Bardzo łatwo się go wyrabia, a rośnie błyskawicznie. Serwatka jest bogata w lecytynę, białka i sole mineralne. Dzięki zawartości kwasu mlekowego wzmaga wydzielanie soków żołądkowych, pobudza i reguluje procesy trawienia.
Skład: mąka pszenna 750, woda uzdatniona, naturalny kwas żytni, sól drożdże, ziarna do posypania: dynia.
. . .
Pestki dyni ułatwiają pracę układu trawiennego, poprawiają wygląd skóry, zapobiegają wypadaniu włosów.
Skład: mąka pszenna 750, woda uzdatniona, naturalny kwas żytni z mąki sitkowej 1400, sól, drożdże, płatki ziemniaczane.
. . .
Tradycyjny chleb wypiekany z udziałem mąki żytniej sitkowej, która charakteryzuje się kremowo-brązowym kolorem. Powstaje w wyniku mielenia całych ziaren zboża. Otrzymana mąka nie jest przesiewana, dzięki czemu zawiera śladowe ilości otrębów i zarodków. W porównaniu do mąki pszennej zawiera dużo więcej błonnika, minerałów i przeciwutleniaczy.
Skład: mąka pszenna 750, woda uzdatniona, naturalny kwas żytni, sól, drożdże, soja, siemię lniane, słonecznik, dodatkowo posypany siemieniem lnianym i słonecznikiem.
. . .
Zawarty w chlebie słonecznik poprawia wygląd skóry (szczególnie trądzikowej), zawiera bardzo dużo żelaza, witaminy E. Siemię lniane działa korzystnie na układ pokarmowy i oddechowy. Soja zapobiega schorzeniom układu krążenia, hamuje rozwój osteoporozy, łagodzi objawy klimakterium, chroni przed rozwojem niektórych nowotworów.
Skład: mąka pszenna 750, woda uzdatniona, naturalny kwas żytni, sól drożdże, ziarna do posypania:mak niebieski.
. . .
Umieszczony na chlebie mak zawiera dużo białka i fitynę, która reguluje pracę układu nerwowego.
Skład: mąka pszenna 750, woda uzdatniona, naturalny kwas żytni, sól drożdże, ziarna do posypania: siemię lniane.
. . .
Siemię lniane działa korzystnie na układ pokarmowy i oddechowy.
Skład: mąka pszenna 750, woda uzdatniona, naturalny kwas żytni, sól drożdże, ziarna do posypania: słonecznik łuskany.
. . .
Zawarty w chlebie słonecznik poprawia wygląd skóry (szczególnie trądzikowej), zawiera bardzo dużo żelaza, witaminy E.
Skład: mąka pszenna 750, woda uzdatniona, naturalny kwas żytni, sól drożdże, ziarna do posypania: płatki owsiane.
. . .
Występujące na chlebie płatki owsiane są to tak zwane bomby mineralne, zawierają dużo magnezu, żelaza, wapnia, witamin z grupy B i witaminę E.
Skład: mąka pszenna 750, woda uzdatniona, naturalny kwas żytni, sól drożdże, ziarna do posypania: sezam.
. . .
Sezam zawiera dużo żelaza (zapobiega anemii), wapnia (wzmacnia układ kostny), łatwo przyswajalnego białka, witamin B1 i B2 (regulują pracę układu nerwowego).